Monday, January 31, 2011

fly

people to trust..
well, it's.........
one thing i surely know,
it's not you..
not anymoreee.
thank you.

someone taught me,
if that someone really loves you,
he/she will put some effort to get to you.

apa itu kenal hati budi masing2?
define sendiriii, dah besar.

understand much?
don't come near me.
anymore..?
s e r i o u s l y y y.
terimakasih.
=.=

bye BLUE kite.
fly freely.. :)

p/s : agak ego kan kan kan? i know. well, there are times. so, i prefer not to talk about it anymore. at least, for now.

the end of nothing,
love,
hny

Sunday, January 30, 2011

astigmatism and me

today i went to see the optometrist! weeeeeee! B-) . yela dah lama excited nak buat glasses baru kan. dah bosan dengan yang lama, plus macam dah kabur? hmm! :'0 . so dah alang2 takde apa nak buat, padahal banyak je, okay mind that, so yes, i went out, dating with pap's, since ayah pun nak keluar pergi beli ikan untuk mok2 kan. =.= . then, after being checked, like what i've expected, spectacles power gua naik. :'( . power silau to be exact. hmmm! :'(( . kalau power yang power biasa tu yang naik lagi la, maunya lama2 buta? huh nasib baik tak naik yang tuh. but still, this is sad! that guy said that mesti aku ni selalu use the computer. yup, you're so trueeeee Mr! :'( . fine, lepas ni tak nak dah selalu guna computer. plus, i will start to eat carrots! but i hate em! hm what to do, carrots are good for your eyes! it's for your own benefits hnyyy! :"( .

i've been told that astigmatism, bahasa tak formal, rabun silau kot? hahah well it is a result of unevenly shaped cornea due to prolonged eye strain. deyyy cacatkah aku? :'0

glasses/contact lenses?

wearing glasses for the rest of my life? :( . and is it true that bad visions can lead to potentially blinding eye diseases later? aaahhhh of course i don't want that to happen to me, please no please. :"((((((((( . so what's the point for me to wear glasses if it doesn't even have the potential to decrease my 'eye powers'? bengong hny, tapi mesti lah by the aid of glasses/lenses mesti lah kau guna sebab at least kau boleh nampak, takde la kau meraba2 ke apa kan, tapi............................. hm cuba kau rabun dulu baru kau rasa oh serious.............. huhhh! aku start pakai glasses since i'm in standard three kot? c o o l? yes! =.='

laser eye surgery?

as far as i know, it is costly. mahal kot, kan? dah nama pun surgery? =.= . nanti dengan side effects lagi? tapi seriously nak TRY hahaha, kalau there's no risk or memang confirm boleh correct my eye visions. yeah! bak sini duit! hahah tapiiii jangan dia ruin lagi dah lah kan. mata kot. :'0

what else?

ohyaaaaa btw, glasses baru ada colour2! dah bukan warna black. :D . but sadly to say, it's not green, nor pink. :( . well, it's...................................... later i'll tell. :'p




i don't want to be blind,
love,
hny

first day of cuti raya cina :'D

okay semalam sangat terharu. maybe sebab dah lama tak rasa terharu macamtu kot? padahal apa je? then asyik terngiang2. boleh pulaaakkkkk lah kan. no good hny, no good. ouh and to you, jangan sweet sangat, nanti nangis kang, gua sirius ni babe. :">

the NOOB-est part is, sampai terbawak2 dalam mimpi, HAHAHA. plus minus, dua tiga hari ni asyik mimpi ndum je apehal. tapi kandang2 terasa sampai asyik nak tidur je nak tengok siapa yang 'wujud' dalam mimpi tu, HAHAHA yes, noob. persetankan saja! =.=

yesterday jugak, mak marah saya sebab saya makan banyak sangat non-stop. can't resist oh. i love foooooodsss! so how? :'(

had pillow talks with mom. :') . cerita cakap2 semua, sepatutnya lepak uptown malam ni, tapi entah kenapa memang dah malasss nak lepak bagai. nak jadi anak mak ayah jela, boleh tak? hahaha! :"> . then suddenly mum hugged me, teheeeeee, ouh and she said, apehal makin berisi ni? huh. sedih gilaaa makin gemuk LAGI ke? what theeeeeeeeeeeeee? :|

dah banyak kali cakap nak diet bagai, tapi? HM. if ye pun, dua tiga hari je semangat, then hampeh. i know. loser gila hnyyy! =.=

study? assignments? tutorials? semua bersepah untuk seminggu ni. buat sikit, tidur berjam2. buat sikit, online berjam2. entah bila nak siap nak focus habiskan study? nak2 naik cuti seminggu kongsifatchoi ni ada midsem exams. banyak gilaaa nak kena cover. serabut tau? kata nak dl? apa dah jadi ni hny? semangat sudah hilang, ya. =.='

herghhhh WAKE UPPPPPPPPPPP lah hnyyyyyy! :'0


apa nak jadi?
ha amik kau juling.
@.@'

p/s : takde motif pun post ni. cuma dah tiba2 terasa nak post, nak buat macam mana kan. =.='



serabut kot?,
hny

Friday, January 28, 2011

mindless dreaming


p/s:
YOU BELONG WITH ME,
:'p


 
love,
hny

i love you mom and dad

okay seriously. sekarang touching gila bila sebut pasal mak ayah. sebak. hm mak ayah. memang when it comes to them, mesti banjir ah. hati aku dah tak kental, tak dapat nak tahan. bercucuran. hm mak ayah. bila flash back balik, mak ayah bagi muka sangat dekat anak2. habis anak2 dia semua manja. hm dah besar ni, kita anak dia patutnya lagi senangkan dorang kot, tp entah kenapa aku rasa bila dah besar macam lagi menyusahkan, lagi membebankan. sedih. kesian mak ayah. penat lelah semua, tak pernah fikir? anak mintak itu ini, semua mak ayah kasi. and baru2 ni masa birthday kakak, ayah kata "ayah takut sangat kalau anak2 ayah kecik hati", sebab beli cake lambat je pun. kitorang tak mintak pun. as long as we're all there together, one whole family happily ever after, that is more than enough. hm kenapa ayah cakap macamtu? kitorang tak kisah pun apa2. memang dunia dah akhir zaman. sampai macam tu. sumpah meleleh bila ayah cakap macam tu. hmmm. :'((

mak ayah. maafkan hny. ampunkan hny untuk semua dosa hny. dosa hny semua, hanya Tuhan yang tau. maafkan hny kalau hny pernah derhaka. maafkan hny kalau hny pernah tinggikan suara. maafkan hny kalau hny pernah berpaling muka. maafkan anakmu ini sekiranya anakmu ini pernah terguriskan hati bonda ayahanda. nak kira dengan apa yang mak ayah dah bagi dekat hny, memang tak terkira lah kan. mak ayah dah jaga hny sebaik-baik manusia. tapi hny, hny leka lalai dengan nafsu dunia. masih belum cukup, belum kukuh lagi iman di dada, hm hina, ya. kalau hny tak dapat nak balas jasa mak ayah, tak mampu nak jaga and bahagiakan mak ayah, tak mampu nak ringankan beban mak ayah, tak dapat tak mampu nak jadi macam apa yang mak ayah harapkan, hny mintak maaf mintak ampun. hny tak putus doa suatu hari nanti hny berusaha jadi anak solehah. insya'Allah. semoga hny dapat balas jasa mak ayah dekat dunia and akhirat nanti.


huhhh cepatlah habis study grad semua,
nak dapat keje elok, nak tanggung mak ayah pulak! :")




lots of love,
hny

Thursday, January 27, 2011

fear

fear is NOT a factor for me, grrr hahaha!


1. COMMITMENTS.


i get scared when it comes to the word commitments. yes, commitments. to unlock the door of a person's heart. eventually, giving a part of myself to someone. someone who may break them into pieces. by any chance. in any way. :'(

footnote : it's not that i will not, ever. the time will come. wait till when i'm ready. :')



2. LOSING

i'm afraid of losing someone close to me. people around me. family, bestfriends, friends, flubby included. :'0 . i love them as much as i love myself. please don't take them away from me. :'(

footnote : lets appreciate each and every single people in our lives. like, reallyyy appreciate them? ohye, saya pernah cakap dekat jebat, yang, saya akan appreciate people around me more, hehe. kan jebat kan? kalau awak ingat lah. yes, macam sedih je, nanti dah kahwin kena lebihkan suami? heee so for now, apa kata kita lebih appreciate-kan family dulu? ahhh boyfriend ke buayafriend ke, semua tak kemana, okay melainkan dia dah bergelar suami, kan? hihi. kan jodoh semua dah jadi ketentuan Tuhan? hehe mana jodoh saya ni? :'p

love,
hny

sorry for not being your perfect daughter.

down.

Sunday, January 23, 2011

pinjam bahu boleh?

i need someone to talk to right now. to clear everything which has been bugging me in the head and heart. this annoying feeling. distraction. i can't focus. syaza, cepatlah on skype. jebat, cepatlah balik duty. lets talk about something which can burst out into some laughter. something which can make me forget about the real life i'm dealing with. ahhh, how i need both of you right now. :"(




mode : hny feels like crying. :'((

love,
hny

kurang ajar ke?

INI BICARA HATI.
BUKAN NIAT UNTUK KURANG AJAR.
MAAF KALAU TERKASAR.
tapi dah tak tahan sangat.
:'(

okay selagi aku tak luahkan kat memana kat sesapa, memang aku takkan senang duduk. kepala hotak melayang jela nanti. meleleh tu confirm la kan. yes, hati aku tak kental mana. nampak je macam taf bagai kan? eh yeke? teeeettt. HAHAHA. so whatever, blog la jadi mangsa keluhan? cehttt.

ini cerita seorang manusia, hamba Allah, yang aku pun tak tau apa dia fikir..

haishhh manusia, manusia. oh hamba Allah, ingat sikit kau tu kat mana, nak mintak tolong sikit pun payah. kau demand gila. goyang kaki senang lenang. kau fikir sebab kau pernah sakit, semua kau boleh dapat senang hati? hidup ni jangan dengan mintak simpati orang lain. cuba bangun balik. aku tau kau boleh. kau kan *****. kau fikir dorang siapa. sampai bila kau nak bergantung kat dorang? kalau perangai kau molek, aku tak kisah. tapi, perangai kau pun sama je. kalau even kau bergantung, tapi kau soleh aku tak kisah, even kau tak tolong dorang time kat dunia ni, at least kat akhirat sana kau tolong. kau buat semua ikut suka hati kau. sampai bila?? aku sebak. apa yang kau fikir sebenarnya? apa yang kau nak kan sebenarnya? hidup manusia ni lain2. kau jangan ikut orang. belajar hidup susah tanpa bergantung kat orang lain. boleh? mampu tak mampu lain cerita. cuba. aku sayang kau. semua sayang kau. serious tak tipu. tapi kalau kau pun tak usaha cuba nak ubah, macam mana kitorang nak tolong kau? cuba tolong diri sendiri untuk tolong orang lain. hm.

love,
hny

duty guy

hey awak, ya awak, yang tengah on duty tu! :")
why did you confess anyway? yknow it's 'wrong', don't you?
you're having feelings for the wrong girl. seriously, i tell you.
but, this is just me. and i can't betray her. (faham kan?)

p/s : take care duty guy.

love,
hny

Saturday, January 22, 2011

no rights

1.



2.




p/s : life's not fair. kan? i know. :'p 
love,
hny

imagination is the highest kite one can fly. -lauren bacell.

leave if you want to.
i have no rights to keep you anyway.

i thought we're good friends..?
:')


 
love,
hny

really reallyyy?

am i being too selfish or whaattttttttt??!
im not even close to that word, i think.
:'(

I CAN'T.
IT IS JUST WRONG.
:'(
lost in action,
hny

tahniah

tahniah hnyyy sebab kau BERJAYA dapat 4/10 for radiation biology punya quiz. soalan simple senang nak mampus pun, itu je yang kau mampu? pffttt. hell yeah, i'm feeling so pathetic till now. :'(




p/s : don't give up hnyyy! it's a long road ahead. with bump's and hump's all along the way, hihi :'p . grrr, you'll do better next time. please, pleaseee be sure to DO BETTER next time. :'0

love,
hny

just the way you are. fullstop.

melting.
to a,
so-called 'crush'.
take care Bf.
:')

aku ULAT BULU pelangi,
tak memberi warna di hidupmu.
HAHAHA.
:')


p/s : HAHAHA miang gatal sudahhh! what to dooooo, ulat bulu dah naik daunnn! hihihi :'p

love,
hny

jebat derhaka kerana tuah. bukan kerana cinta. :')

i think she still loves you. don't you think? err sorry. and i know you love her too, hihi. what i've been doing, all these while, i have no intention to well, yknow, to give such distances to both of you? if you know what i mean? hm okay sangat berkias disini. tapiii semoga awak memahami lah kan apa yang ingin saya sampaikan? ceh! :')

THIS IS WRONG.
SO WRONGGG!
I'M STUCK IN BETWEEN.
on which way to go.
THIS SUCKS.
NO FUN.
AT ALL.
=.=

p/s : you can stop now hnyyy, don't repeat the same mistakes again. even if you DO have feelings for jebat bukan sebarang jebat, kekeke. i know, gedik. hny kan, haha so whateverrr! peace! ^^v


friends forever?
yeah,
this i promise you.


i'm afraid, if so, i ACCIDENTALLY fall for you,
you're being too nice to me, :'(
gua undur diri dulu lah jebat,
love,
hny

Friday, January 21, 2011

fa-a-a-ding :D


 

Wednesday, January 19, 2011

we are family

here are some pictures of a busy week 'working' for tg2km,
err an event, a.k.a a carnival which was held for a week (or more, if im not mistaken) dekat gua punya kolej.
nak upload semua memang tak dapat lah kan dah semua kaki capub.
habis bengkak masing-masing punya memory camera.
yang ada dekat sini semua family AJK EPJ. <3
:">

shooting.


supercar autoshow.


pencarian gadis untuk dikahwini? HAHAHA :'p




vespa autoshow.


vespa autoshow.


social service pukul satu pagi. =.=


curi tulang. :")


p/s : gonna miss 'working' with y'all epj-ians! working lah sangatttt, mencapub lebihhhh! :">

love,
hny

Tuesday, January 18, 2011

sedih

but at the same time,
i don't wanna lose you..

:')





p/s : IF you've found someone better, well friendship, it's about being separated and knowing nothing will change. please stay you. :')


love,
hny

Thursday, January 13, 2011

tentang kawan

ayat-ayat geli dari hati, HAHAHA. =.='

saya ada seorang kawan ni. dia baik sangat. apa yang orang lain ada, dia ada. apa yang orang lain tak ada pun, dia ada. dia memang superrr, hihi. and boleh kira dia selalu ada lah. dia perfect lah senang cerita. eh perfect ke? entah, perfect lah kot haha. saya suka kawan dengan dia. dia buat hari-hari saya macam pelangi indah. cool tak? hehehe. oh tapi biasa lah, lelaki kan. semua pun sweet talker. cakap tak boleh nak lagi manis. tapi suara dia hot lah pulak. dalam phone jela, hihi. boleh bikin ana cair sioddd, hahaha. and at one time, there is this one rumour about him. tapi saya TAKUT SANGAT KALAU apa yang orang cakap pasal dia TU memang betul sebetul-betulnya lah. cuak oh saya. sebab saya tak mampu nak bagi apa yang dia nak, even if dia ada terdetik ke memang nak. cop, apakah??? zzzzz.

saya TAK NAK ulangi kesilapan bodoh saya dulu. paling tak munasabah, HAHAHAHAHA. all in one circle. how stupid is that. hidup budak sekolah, cinta monyet. tapi tak apa, lesson learnt for all of us. and y'all do know kan, what goes around comes around. that one word, karma? silalah percaya sepercayanya. :')

ouh to make things clear, selalunya saya ni macam tempat persinggahan je, hehe. so awak jangan risau lah. ya, saya kawan dengan semua orang. tapi sekarang, tak heran lah kalau awak nak pergi and tak nak kawan saya lagi. coz one day i'll leave too. it's all about the heart. banyak hati nak kena jaga. hati awak. hati orang. and termasuklah hati saya sendiri. ouh and, saya memang suka lari-lari ni. :")
*emo tiba-tiba*

back to kawan saya tadi tu, sekarang saya harap dia faham lah maksud saya. there is this one thing yang jadi 'penghalang', hehe. so how can we be together? well, it's not that we CAN'T be together, err two words, friends forever. and ohye, ramai lagi manusia hebat di luar sana! :")


don't fall for me..
and,
please don't let me fall..


p/s : people make mistakes. stupid mistakes. and i tend to be one of them. so true.
 love,
hny

Tuesday, January 4, 2011

birthday blossoms

SYAZA AMIRA BT. RAZALI

 you think you're special because it's your birthday?
TOLONG JANGAN PERASAN!
coz you're special each and every single day.
:)

twenty candles lighting up your day.
like what people say,
the more the candles, the bigger the wish.
:D

MAKE TWENTY WISHES SYAZA!

twenty? oh ingat! age is just a number!
today, you're older than yesterday,
but younger than tomorrow.
:'p

HAPPY 20TH BIRTHDAY!
January 5th, 2011.
:)

wishing you fun, cheer and excitement.
wishing you joy and prosperous year ahead.
wishing you healthy, happy, wealthy and wise.
wishing you everyday love and laughter.
wishing you soul of forever young.
wishing you 'maturity', hihihi.
wishing you wisdom and courage everyday.
wishing you miles of smiles in the years to come.
wishing your wishes and dreams to come true.
wishing you luck and all the best throughout life.
wishing you the best with the one who truly deserves you best.
wishing our friendship to keep on shining till forever.
:">

candid dalam bus before 'webucation', hahaha :p

HAPPY BIRTHDAYYYY!

lots of love,
hny

Sunday, January 2, 2011

jodoh jodoh :")

sekiranya kita cinta pada manusia,
tidak semestinya manusia cinta pada kita.
tetapi sekiranya kita cinta pada Allah,
nescaya cinta Allah tiada penghujungnya.

ya Allah,
andainya dia adalah jodoh yang ditetapkan olehmu kepadaku,
maka campakkanlah dalam hatiku cinta kepadanya adalah keranamu,
dan campakkanlah dalam hatinya cinta kepadaku adalah keranamu.
namun,
andai dia bukanlah jodoh yang ditetapkan olehmu kepadaku,
berikanlah aku kekuatan agar pasrah dalam mengharungi ujian yang engkau berikan kepadaku.

ya Allah,
jika aku jatuh cinta,
cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya kepadamu,
agar bertambah kekuatanku untuk mencintaimu.
jika aku jatuh cinta,
jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku padamu.
jika aku jatuh hati,
jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling darimu.
jika aku rindu,
rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalanmu.
jika aku rindu,
jagalah rinduku padanya agar tidak lalai aku merindui syurgamu.
jika aku menikmati cinta kekasihmu,
janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirmu.
jika aku jatuh hati pada kekasihmu,
janganlah biarkan aku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepadamu.
jika kau halalkan aku merindui kekasihmu,
janganlah biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadamu.

*taken from iluvislam.com*

<3

nota kaki : indah bukan? hihihi. nak amalkan doa ni boleh tak?! :")
love,
hny

Saturday, January 1, 2011

be first :D




first january, first month, first entry! :D

seeing people making their wishlists, their new year resolutions, their hopes, it kinda turns on the adrenaline rush in me. apa orang nak buat, aku pun nak buat kan, ceh tak nak kalah lah katakan hehehe, jangan marah haaaaa?! :) . the point is, i take it as something which i can look back and laugh out about it in the future. ala-ala digital diary yang tak berapa nak diary lah kononnya. a story to tell. to my awesome kids. to my super cucu cicit, hihi. :">


2010 for me................

lessons learnt;
- the facts of; reality and fantasy.
- being independently independent!
- lost and fall.
- trust and betrayal.
- limitations.
- hopes. hopes. and hopes.
- bold and determined.
- regrets.
- repents.
- money and savingsss. as money means everything for a teen like me, hahaha how i wish money would have sex in my pocket and multiply?! yes, i likeeee! $.$
- bestfriends, which are no longer close like those days. where did it go wrong ey? sad isn't it? :'(
- enemies. it's pretty funny when some of your enemies become your friends. positive negative attraction? lol


2011 for me................

looking forward for;
- some changes on the attitude, hihi. POSITIVE changes. perubahan negatif, nauzubillah. :')
- appreciate. i'll appreciate people around me more.
- i'll be a good daughter, little sister, aunty, friend and yeah student. too bad tak ada statement a good girlfriend, hihi. =.='
- no more waking up late at noon on weekends or on holidays. barulah boleh bangga lebih jadi anak dara sejati kan, hahaha.
- no more holding back onto the pasts. i'll erase it all. what good is it to me? why should i hold onto some memories which i know is fake. all along. stupid me, grrr. but now i can say, not anymore, NOT ANYMORE! pretty clear right? i want some new memories which i can treasure! :)
- less facebook-ing! ouh tapi sekarang pun dah agak less apa, kot? aaa well done! :'O
- focus focus FOCUS on studiesss! ARGHHHH! this is pretty challenging! dah banyak kali cakap tapi, hm banyak sangat aral melintang! :"(


*okay i can't think of any lagi dah, nanti lah update! grrr

okay nah song mode, :">

love,
hny