Sunday, January 30, 2011

astigmatism and me

today i went to see the optometrist! weeeeeee! B-) . yela dah lama excited nak buat glasses baru kan. dah bosan dengan yang lama, plus macam dah kabur? hmm! :'0 . so dah alang2 takde apa nak buat, padahal banyak je, okay mind that, so yes, i went out, dating with pap's, since ayah pun nak keluar pergi beli ikan untuk mok2 kan. =.= . then, after being checked, like what i've expected, spectacles power gua naik. :'( . power silau to be exact. hmmm! :'(( . kalau power yang power biasa tu yang naik lagi la, maunya lama2 buta? huh nasib baik tak naik yang tuh. but still, this is sad! that guy said that mesti aku ni selalu use the computer. yup, you're so trueeeee Mr! :'( . fine, lepas ni tak nak dah selalu guna computer. plus, i will start to eat carrots! but i hate em! hm what to do, carrots are good for your eyes! it's for your own benefits hnyyy! :"( .

i've been told that astigmatism, bahasa tak formal, rabun silau kot? hahah well it is a result of unevenly shaped cornea due to prolonged eye strain. deyyy cacatkah aku? :'0

glasses/contact lenses?

wearing glasses for the rest of my life? :( . and is it true that bad visions can lead to potentially blinding eye diseases later? aaahhhh of course i don't want that to happen to me, please no please. :"((((((((( . so what's the point for me to wear glasses if it doesn't even have the potential to decrease my 'eye powers'? bengong hny, tapi mesti lah by the aid of glasses/lenses mesti lah kau guna sebab at least kau boleh nampak, takde la kau meraba2 ke apa kan, tapi............................. hm cuba kau rabun dulu baru kau rasa oh serious.............. huhhh! aku start pakai glasses since i'm in standard three kot? c o o l? yes! =.='

laser eye surgery?

as far as i know, it is costly. mahal kot, kan? dah nama pun surgery? =.= . nanti dengan side effects lagi? tapi seriously nak TRY hahaha, kalau there's no risk or memang confirm boleh correct my eye visions. yeah! bak sini duit! hahah tapiiii jangan dia ruin lagi dah lah kan. mata kot. :'0

what else?

ohyaaaaa btw, glasses baru ada colour2! dah bukan warna black. :D . but sadly to say, it's not green, nor pink. :( . well, it's...................................... later i'll tell. :'p




i don't want to be blind,
love,
hny