Tuesday, February 15, 2011

study lah woiii

damnittt. i know. i know. i should really be studying right now. esok midsem paper electric kot. tapi dah penat belajar kirchhoff! tak boleh nak complicated lagi ke example loop yg dia bagi? :'0

i haven't had my lunch yet! awak dah? hari ni kakak saya masak nasi ayam! entah apa mimpi dia tiba2 rajin nak masak? :p

kawan saya hana will be engaged soon, in the month of July kot? gila awal kau bertunang ennn. nanti lepas ni kahwin la tuh. tapi dah boleh agak dah pon, masa pasum dulu bercinta bagai nak rak! but results still gempak jugak! ishhh! :"D

tgk org lain nak tunang lah, kahwin lah, buat diri terasa pun nak jugak? HAHAHA! =.='

semalam pillow talk dgn syaza pun ada cerita pasal kahwin! hihi. both of us can't wait to see with whom we'll be end up with! masing2 gatal nohhhh! dua2 excited! HAHAH. siap plan lagi, siapa nak kahwin dulu semua, time umur berapa and all HAHAHA. and kalau rezeki lah kan, kteorang nak kahwin macam beza tak banyak or tak lama. so that macam takde lah terasa sangat if either one of us kahwin dulu kan, hihi. anddd, so that nanti if rezeki dapat baby lebih kurang je birthdayyy hahah, then boleh jadi bestfriend and if of the opposite sexs, biarkan mereka berpacaran! HAHAHA yeah stupid. ridiculous kan? hahaha! merepek and berangan jela kerja kteorang! :B

there's a kursus perkahwinan which will be held, if i'm not mistaken, next week kot? macam nk pergi je! tapi tgh decide, nak pergi dgn future husband keeeeeeeee pergi dgn kawan2! HIHIHI. :p

oh ohhh, and we know that, org yg kteorang nak kahwin with tu macam impossible to get je, HAHAHA! ada lah kan ala2 ciri2 gtu, hihi. takpe, kteorang tgh buat preparation for the unexpected things. like i said before jugak, some dreams are just not meant to be mine. sad kan? but, dah takdir, redha sajaaaaaa! :D . so now, we'll just have to be prepared of what will come in front of us. :)

omg hnyyy, apa2 pun, studyyyyy kasi habis dulu! :D

err errr errr
:p

p/s : hmmm so ok i kinda miss you jebat. dah lama tak cakap dgn awak, dua hari jugak kot HAHA. we're both busy i guess. so mind that. goodluck for masum! and wish me luck for my exams too ok! :)

love,
hny

all or nothing :)



THIS IS JUST TOO SWEETTTTTTTTTTTT! :)

p/s : NAK LAGU NIIIIIIIII! :D

love,
hny

Monday, February 14, 2011

140211

study mode on! weeeeeeee! :D

proudly to say, i didn't even take a nap today! :D

even tidur pukul 300am semalam!

woke up at 500am, SAHUR! bertemankan electric! grrr :B

ready for class, 645am subuh. terlewat sikit even bangun awal, boooo leka lagi. =.='

took a 720am bus! and off to my 800am class! :D

studyyyyyyyyyyyyyyyyy dalam lecture hall sorang2 sebab sampai awaaaaaal, huh! al-maklumlah kolej saya jauh, tu yg kena gerak awal! huh! =.=

lecture ends at 900am. oh btw, tukar lecturer, dr.chia's punya part dah habis rupanya! :0

then menapak ke libraryyyyyy! :D . until zohor, then mendaki ke bangunan nuclear pulak! lab yg booosaaannn! satu jam tunggu terconggok sebab datang agak lambat (200pm lab tp saya sampai pukul 205pm, =.='), so kena tunggu second trip untuk guna detector. =.=' . oh lab habis awal, around 4pm kot!

5++pm sampai bilik, dgn syaza, then gossipsss until 630pm. cerita semua memang syiokkk! excited pulak hari ni punya topic! :"D

ok then off to cafe, beli makan utk berbuka! hihi. :">

8++pm, an old friend called. ahhhh tak sempat nak call farid, a friend of mine! terlupa! :( . dia punya flight to aussie 7++. macam mana boleh lupaaaaaaaaaaa, ishhh! dah lah tak sempat nak lepak sebelum kau fly! =.='

so ok, and now, i'm back at homeeeeeeee! :D

teman mak makan burger, and cerita2 dgn mak, then now ni depan lappy! :)

it's 1039pm, time to studyyyy hnyyyyyy!

p/s : tak ada motif pun nak tulis post ni, saja je terasa nak cakap2! :D

Dear God, please keep this mood in me. and semoga aku mengingati and memahami apa yg aku belajar. Thankyou. amin. :">

love,
hny

mom and dad, you are the best! :D

i miss being daddy's little girl!
ouh, and mum's too!
:')



anak ayah dah besar en ennn, 20 y/o soon-to-be. :'(
hmhm!
dah lama tak salam mak ayah before tidur, hihi.
aaa, bila nak ngedate dgn mak ayah lagi ni? hehe padahal baru je balik ukm petang tadi. =.='
haaahhh now setiap malam ayah text, tanya dah makan belum, nak balik tak, hahah mentang2 laaahhh ukm ni 15min from rumah! :D
ok sukanya!
HAHAHA.=.='

ok, goodnight mum and dad, sleep well.
have a nice day tomorrow.
insya'Allah.
i'll pray for you. :")
ok nak tidur, esok nak bangun pukul5! kena studyyy lah oiii! hopefully bangun lah kan! :'(

SELAMAT ZZZ ZZZ!
:)

love,
hny

Tuesday, February 8, 2011

stress=.=

what happened to my study mode?
where did it go?
where are you?
why aren't you here?

this is not good!
sad, and disappointing.


one word, TENSION!
stress and conflict of emotions are running in me.
adrenaline rush! grrr
feelings of nervousness.
=.='

plus,
esok midsem paper radiation biology!
macam nak menangisss!
:'(

fight on hnyyy, midsem paper tak boleh choke!
i must do well to cover back up my results for semester one!
wajibun!
aaaaaaa
:'0

love,
hny

.


this is sad,
some dreams are just not meant to be mine.
:'(

how i wish, it wasn't left only as a dream, hmmm.



non-stop dreamer,
hny

Friday, February 4, 2011

somebody to love

lemme get this straight.
once and for all.
hopefully.
tak payah lah nak tak puas hati sangat.
=.='


kenapa still "sendiri"?
well, for now, being a solo fighter is the best status for me.
kawan biar beribu.
itu boleh kira priority aku jugak lah, for now.
:)



tak percaya?
sila lah percaya.
yes, aku kawan dengan semua orang.
tiada pilih kasih disini, HAHA.
salah ke? =.=
and apa, salah ke kalau tak ada boyfriend?
loser? NO. i don't think so.
i'm way cooler than you,
sebab aku tak takut to be alone.
B-)



lonely?
apa gunanya kawan teman rakan member semua?
we're always there for each other apa.
and yeah, aku mampu tunjuk dekat semua,
aku mampu jalani hari2 aku without a guy name, boyfriend.
sohreeeeeee ayat aku geli. tapi apa boleh buat, geli tapi benar.
HAHAHA.
bahagia je aku? :')
kenapa, aku ada nampak macam aku ni tak bahagia ke?
standard life lah, ada gelora up's and down's kan?
:)



agak memilih lah?
agak traumatic? cehhhh, HAHAHA. nak kata aku perfect, memang tak lah kan. jauh sekali. bukan lah nak cakap aku ni bagus sangat, tapi tak salah kan aku nak pilih yang terbaik untuk diri aku? weh bukan sekadar boyfriend biasa la gua cari, HAHAHA ok poyo. yup, i want someone who can bimbing aku. yang boleh bahagiakan aku sampai syurga. so, the first and foremost thing i need is, trust. i just need to gain trust much. to fall in love again. :) . biasa lah, semua orang ada "kisah silam" yang buat mereka to be more careful kan? haih, berat jugak kan istilah kepercayaan ni?
:)



ever regret?
kalau boleh patah balik, memang i think i'll choose the other road.
say no to puppy love, HAHA.
who wouldn't, if they know they'll get their heart broken kan?
tapi tak fun lah nanti, tak dapat rasa apa itu, patah hati dalam bercinton?
:)




ex?
an ex is called an ex because it is an EXample of who you shouldn't go for again in the future.
well said.
it's not that i hate you. i'm already over you.
life goes on, right?
ya, aku pernah 'mourning', ala2 robek hatiku gitu? hell yeah. =.=
well it's us ladies, whose 'give and forgive'.
guys are always meant to be the 'get and forget' character kan.
i'm thankful enough to meet you.
and, you're the best thing i never knew i needed. no kidding.
yknow why? because if not, i wouldn't have known of my good and bad,
who are willing to accept me at my worst.
yet, he'll be the one who deserves me at my best.
:)




L.O.V.E.
define love.


dictionary cakap;

love is,
a profoundly tender, passionate affection for another person.
a feeling of warm personal attachment or deep affection, as for a parent, child, or friend.


quotation;
what is love?
in maths, a problem.
in history, a battle.
in science, a reaction.
in art, a heart.


but to me;

love,
it's a warm feeling.
made up of trust, care and support.
it is my feelings for you, and your feelings on me.
and just so you know,
nothing else matters,
as long as we have each other.
TRUE.
this is sooo for you, future husband! 
:')



so, Mr. Right,
the time will come.


p/s : aku TAK desperate. seriously, don't get me wrong. title memang macam gampang bunyi desperate semacam ennn, hahaha biar ah sekali-sekala nak letak title macam gempak sikit. :p

love,
hny

atTENSION!

hny oh hny. i'm all messed up. tomorrow is friday. in fact, today IS friday. assignments, tutorials, reports, studies, everything doesn't seems to work out like what i'm hoping for for this whole week. hmm even before pun. no input. zero. i feel like my brain is not functioning properly. it's not that i'm crazy, grrr i just feel like it is not cooperating with me. :'( . even if i do feel like studying. i guess something is bothering me in the head ah? but, i don't know what. please focus now hny. this is just not the right time for you to "engrossed" your mind with those unimportant things.




love,
hny

Thursday, February 3, 2011

tak cukup wisdom?

title nak comel je ennn, HAHAHA perasan, yes. =.=

ok baru aku tau, gigi aku tak cukup tumbuh lagi? serious lahhh, that day, dating with Mya, and i've told her about yang rabun silau tu, then she said mesti gigi geraham bongsu aku tak tumbuh lagi? err errrr, sebab segala pertumbuhan or yang sewaktu dengannya akan ter-stop after gigi tersebut tumbuh? haishhh, double serious lahhh! ohh myyyyy! :'0

growth ey? so yeahhh, does it mean that i'll still have THAT chance to be errr, tall? HAHAHA dream on hnyyy! :')
(Mya, sampai sekarang aku terngiang berharap nak 'meninggikan' diri! kau lah ni bagi aku kata2 harapan! cehttt =.=')

sampai2 rumah, memang semua yang ada jadi mangsa penelitian gigi aku lah kan, misi mengira jumlah gigi hahaha. nasib baik tak keluar torch light bagai? heheh. nak dekat sepuluh kali jugak kira? doubting, betul ke total gigi for orang dewasa is 32? asal macam banyak kurang? mana gigi aku? =.=

kiranya, aku ni belum cukup dewasa ke apa? HAHAHA =.=

sooooo, bila agaknya wisdom tooth/teeth aku nak tumbuh? :'D

macam cuak je pulak? sakit gilaaaaa sangattt ke sampai kena makan pain killer and all? =.='




last week, hasrat nak pergi jumpa dentist dengan si Syaza Amira terbantut. semua gara2 lab report gua yang tak siap tu, haishhhh. semoga nanti naik cuti ni insya'Allah akan tercapai. weeeeeeeee excited! kalau boleh nak pergi hari ni sekarang jugak! :D . tapi al-maklumlah, kita orang nak pergi yang free punya je, dekat pusat kesihatan ukm, hehe. dasar budak awam yang saving ennn? hahaha sekarang jela pun nak guna kelebihan kad matrix, student lah katakan?! XD



 

p/s : ha'a kalau tangkap gambar, aku jarang senyum nampak gigi, sebab gigi taring aku runcing and tersangatlah kecilll gila sampai buat gigi depan aku nampak besar macam gigi arnab, hehe tapi comel apa? HAHAHA ok, rahsia dah terbongkar disitu! :'p

wisdom-toothless,
hny
=.=