Monday, May 31, 2010

Alasanmu vs. Dan Bila Esok


sekarang aku bg kau 'dan bila esok',
Di dalam hati selalu tersimpan
Rasa yang takkan pernah bisa ku ungkapkan
Kau diam tanpa kata
Saatku ungkap semua rasa
Di saat ku ingin dekat denganmu
Kau semakin jauh meninggalkanku
Dan kau diam tanpa kata
Saatku ucap semua rasa
Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatimu
Tuk cinta yang pernah kita miliki
Tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
Tuk bisa menjagai hati ini
Tuk selama-lamanya
Mungkinkah esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatiku
Untuk cinta yang pernah engkau miliki
Untuk selama-lamanya
Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatimu
Untuk cinta yang pernah kita miliki
Tuk selama-lamanya
Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
Untuk bisa menjagai hati ini
Tuk selama-lamanya
Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatimu
Untuk cinta yang pernah kita miliki tuk selama-lamanya


P/S: Tapi aku rasa 'alasanmu' tuh sepatutnya utk kau je HAHA.

Dulu kau bg aku 'alasanmu',
Ikhlasnya hati
Sering kali disalah erti
Tulusnya budi
Tidak pernah engkau hargai
Berlalu pergi dengan
Kelukaan ini
Kumengalah... ku bersabar

Bertentang mata seolah-olah tiada apa
Berpaling muka ada saja yang tidak kena
Mencari sebab serta alasan yang kukuh
Supaya tercapai hajatmu

Manis dibibir memutar kata
Malah kau tuduh akulah segala penyebabnya
Siapa terlna pastinya terpukau
Pujukmu, rayumu, suaramu
Yang menagih simpati dan harapan

Engkau pastinya tersenyum
Dengan pengunduran diriki
Tetapi bagi ku pula
Suatu ketenangan

Andai kita terus bersama
Belum tentu kita bahagia
Selagi tidak kau ubah
Cara hidupmu

Ada rahmatnya
Bila tidak lagi bersama
Terasa jauh
Diriku ini dengan dosa

Ku tinggalkanmu walau tanpa kerelaan
Yang nyata kau tidak berubah...

Katalah apa yang kau ingin
Selagi kau dapat berkata
Memang begitu sikapmu
Semenjak dahulu


Bukan Botak Licin!

That day, Shank and I, we've talked about Prison Break, then came up pasal BALD people since Michael Scofield (Wentworth Miller) is bald all throughout the seasons, hehe.

And yes, I've once told Shaz and Yu, friends of mine (during PASUM'S year lah cerita) that I like 'LELAKI BOTAK', thanks to Vin Diesel lah siapa suruh kau hot sangat dlm Too Fast Too Furious! Hahaha terasa taste aku ni dah mcm apa -.-

Then, Yu pun cerita, dkt kolej kitorang ada kes pasal lelaki botak taw. Batch last year, pernah ada lelaki botak masuk block perempuan then tinjau org mandi, scary gila, pffttt. Ada kes minah ni tgh mandi then tiba2 towel yg sangkut dkt pintu kena tarik dgn lelaki botak tuh, plus segala baju la dia amik, gila cuak if kena mcm tuh, mcm mana la nak keluar kan, on weekends pulak tuh, kolej kitorang if weekends selalunya tak ramai yg ada, so susahlah kan. Perempuan tu punyalah jerit mintak tolong, tah mcm mana nasib baik ada budak lain masuk then lelaki botak tuh pun lari. Block kitorang mcm senang org masuk je, tgk pintu nk masuk lift pun terpampang mcm mengalu-alukan je haha, budget ada scanner matrics card tuh tapi tak function pun, poyo lebih haha.

But well apape pun, there's no doubt! They are bald, and they are handsome. :D

Hot kan weeeeeeeeeeeh? <3>







And Shank, please don't be TOO gay ckp they're both hot cool macho and so on HAHAHA. :D

Sunday, May 30, 2010

Perfect?

I tried to be perfect
But nothing was worth it
I don’t believe it makes me real
I’d thought it’d be easy
But no on believes me
I meant all the things that I said

If you believe it’s in my soul
I’d say all the words that I know
Just to see if it would show
That I'm trying to let you know
That I’m better off on my own

This place is so empty
My thoughts are so tempting
I don’t know how it got so bad
Sometimes it’s so crazy that nothing could save me
But it’s the only thing that I have

If you believe it’s in my soul
I’d say all the words that I know
Just to see if it would show
That I'm trying to let you know
That I’m better off on my own

I tried to be perfect
It just wasn’t worth it
Nothing could ever be so wrong
It’s hard to believe me
It never gets easy
I guess I knew that all along

If you believe it’s in my soul
I’d say all the words that I know
Just to see if it would show
That I'm trying to let you know
That I’m better off on my own

(Pieces - Sum41)

***
***
***

Bff saya, Amirah Husna cakap :

"Nobody stands perfect. We're perfectly imperfect. So, accept the imperfection of perfect itself."

LOVEYOU BABE :)


Saturday, May 29, 2010

Erk,

One fine evening.....

Emak: Mak tak suka budak perangai macam tu..

Me: Eh, budak macam mana? *berdebar

Emak: Macam tu lah, tak tetap pendirian.

Me: Ouhhhh. *gulp

And.....

Yesterday's conversation with kakak buat saya berfikir panjang jugak.

AISHHHH TAK TAHU NAK CAKAP MACAM MANA -.-

H E L L O O O O ! *echoes*


OMG OMG, seriously its been a loooong time since I've updated my posts. Long time no blogging, hehe. None, for the past two or maybe three months, geees. Okayyy, currently im not in the ease of telling things. Err is it? Nothing to be shared, even though many things DID happened, I guess so. Im out of words to be exact, couldnt find the right words on how to express things out, benci! Maybe ive done too much of thinking doe, truly. Too many W’s struck into my brain. Why what when how etc. Gaaahhh :O

Well, so much fr a re-start. =)

UPDATES:

- Retired from PASUM! :)
- Currently, on HOLIDAY! Wohooo 2 or 3 months on leave, of studying HAHA.
- Broke! Yeah, you got that right! I neeeeed money! $.$
- Loosing weight! On diet? HEHE.

Okay done for now, thank you! :)