Saturday, March 26, 2011

love poison =.='

oh ohhh ingat lagi, dulu pernah dapat message ni dekat phone, heheh.


cinta bukan macam skateboard. belum main, gilap. dah main, pijak.

cinta bukan macam bola sepak. belum dapat, kejar. dah dapat, tendang.

cinta bukan macam bulu tangkis. belum main, pegang. dah main, pukul.

cinta ibarat macam bola ragbi. belum dapat, rebut. dah dapat, lindung.

cinta umpama jari. lukanya sembuh sendiri, hadirnya kekal dihati.

:)



p/s : awak dah meracuni diri saya ni, HAHAHA. your love is my drug lah konon? helehhh :p

love,hny

si rugby tegar



oh nama si rugby tegar saya, Naim. hihi :')
thanks for the day, i love you and i always will. :)

riririnduuuuuu lahhh! :D

sorry if i'm not be able to watch you play again tomorrow.
it's not that i don't want to. :'(
grandma's here, and i think i should spend a day with her.
i hope you understand b? :')
sorryyyyyy

oh lagi pulak, takkan lah saya tak nak pergi pulak kannn?
ramai gilaaaaaa la kan jejaka dekat sana?
uncountablesss! *_*
hihi :'p

p/s : i'm always with you. and you're always with me.
head, and heart. keep that in mind ok? :')

love,hny

T_T



I felt like crying. For this one whole week. A week or two dah rasa macam ni. Emotional tak tentu pasal. Idk what or why exactly I felt so.

Minggu ni minggu register subject for next semester, semester tiga yaw! Cepatnyaaa, dah setahun rupanya aku dekat UKM ni. :')

What I can say about draft jadual next semester, hmm I’ll be confronting a more hectic so called life as a student. T_T

These are the subject’s which I’ll be dealing with, =.=

STSN 2012 (2) : Applied Radiation Biology
STSN 2052 (2) : Radiation Chemistry
STSN 2072 (2) : Radiation Chemistry Analysis Lab.
STSN 2092 (2) : Atomic Physics
STSN 2132 (2) : Radiochemistry
STSN 2152 (2) : Radiobiology
STSP 2113 (3) : Modern Physics
STPD 1113 (3) : Micro-comp and IT.
ZZZE 1012 (2) : Academic Communication 1

Altogether, 9 subjects, 20 units?
Aaa, please don't take my life away.
T_T

Rasa macam nak tukar course pun ada.
Tapi course apa?
Mana ada yg senang sekarang.
Grrrr.

Kira nasib baik takde Maths, kalau tak macam repeat SPM dah rasa. =.=
Tapi baik Maths daripada Bio. :'(
Nak amik subject Wajib Universiti, ZZZT2343 : Isu-isu Kekeluargaan. Hihi tapi dah full :( . Tinggal subject falsafah and sejarah pe jadah, memang tak la kan aku nak amik. =.='

Ok, serabutnya minggu ni! Dgn banyak konfrontasi yg aku macam stuck in between, now semua fikir aku berpihak dkt org itu org ini? Aku tak pihak kat sesiapa ok, tak nampak ke aku pun buat hal aku? :( . Dgn semua blagak nak claim itu ini. Tak boleh ke korang chillex je? Tak payah nak berstandard bagai, tak style lah! =/

Class dah banyak habis tapiii assignments tutorials still banyak, terimakasih lah. HUH.

Sila rajinkan diri anda Hnyyy! :"(

I BELIEVE, I CAN.

p/s: yeay esok jumpa N! insya'Allah :D . selamat datang ke UKM lah ye, HAHAHA. play well b, i'll be watching you play from afar. seeyou after the game. :')

HAPPY SATURDAY! and, GOODNIGHT!
:)
love,hny

Monday, March 21, 2011

i found you, something told me to stay T_T

many things did happened lately but i can't quite put them into words. i get pissed off easily nowadays. amazingly, annoyed. aku akan mendiamkan diri, so don't ask kalau aku tak banyak cakap or etc. =.= . the tense is seducing me slow mo. sepoi, bersepoi woihhh. a bunch of tutorials and assignments to be done. but yet, thoroughly you can still see me writing in this post. yes, hny loves to waste her time and regretting about it afterwards. =.='

i'm nearing to the end of second semester. so, finals is just around the corner peeps. my first paper will be on the 12th of april. ok sebenarnya, jumaat ni dah start paper pun, radioactive lab? batch aku memang malang, tak pasal2 lab pun ada final exams? kalau dia buat 30% boleh terima lah jugak KOT, ni tak agak2 60%? what the heck. and what exactly i'm going to write in my answer sheets? essay pulakkkk. damn, i have NOOOO idea. tu lah hny masa lab kau selalu main, report buat kongsi2 dengan kawan, mana tak nya. nak kira activity, interval, yang tolak on how many days from year sekian to sekian pun terkial-kial nak kira. loser betul. =| . oh btw, aku habis exams on the 25th. :")

tapi..................... makin nak exams, makin besar M tu, so howwwww? :'(
please don't be lazy now hnyyyyyy! critical time. T_T

this wednesday will be my presentation day, for titas. bosan. paperworks yang nak kena hantar, bersepah. thanks lah groupmates sebab bagi kerjasama yang semua meletakkan pada ketua? appreciate sangat. i spent more than a day waiting for you guys punya email, but yeah, sorang je yang care to cooperate. the rest, T__T . tapi takpe aku tak sekejam untuk tak letakkan nama korang dalam assignment yang aku bakal buat sorang tu. T___________T

lets recall, syllabus yang dah habis, technical maths done. electric and magnetism done. nextweek dah start study leave. semoga aku jangan lagi kuat tidur dah. T___T

weekend ni ada barbeque for nuclear batch 2010/2011, which will be at sungai gabai. which i'm not going, sebab i've told someone that i'll be watching him play rugby, ukm 10s open. err, but do come with a troops of soldier hawties for me to cuci mata eh b? hihi :'pp

disebabkan aku tak pergi barbeque, so terpaksalah aku pergi dinner KESAN, yang "menggabungkan" kami junior, senior and lecturers. dekat Prescott. tema, Grammy & Oscar, or Casual. tibai jela weh nanti. oh but kali ni no mak datin ok HAHAHA. dah semua budak first year nak pergi barbeque tu nanti siapa je budak batch aku yang pergi dinner kelab? haha memang macam haram takde la kan. nanti lagi lah budak batch kita kena band? apa pulak kata mereka? dah lah kita kau aku sesemua bukan rajin pun datang bila senior buat meeting nak jumpa dengan junior? kena consider-kan jugak kan tu kawan2? atas nasihat mak aku, ya, dia suruh pergi bersosial dengan mereka. eventhough aku nak pergi both, yelah makan kan haha. hopefully dinner april tu nanti, it worth la my 40ringgit punya makan! untuk mengelakkan diri jadi lagi loser, fine aku pergi. T_T

i'm turning 20 pretty soon, huh, but i'm becoming more spoiled than before. tapi mak ayah tak kisah, yela, dia kata anak bongsu, apa boleh buat. as long as they're ok with it, hihi. tapi, so far aku rasa aku takde la menyusahkan dorang? rasanya, not that i know lah, hehehe. yeay i'm still mum's and daddy's little girl! :")

ohhh and, aku tengah kopak gila sekarang. masa untuk berjimat-cermat hnyyy! tolonglah, cepatlah habis sem, aku nak kerja! please bagi aku kerja! aku tak nak melanguk tiga bulan lebih duduk rumah. gemukkkk lagi la aku jawabnyaaaa! T_T

last but not least, iloveyou jebat. missyouuuuuuuuuuuuuuu tau tak!? :'( . seeyou this weekend, insya'Allah. :")

ok habis dah cukup gedik.

till then, goodbye.
love,
hny

bumble bee :)



I don't want another pretty face
I don't want just anyone to hold
I don't want my love to go to waste
I want you and your beautiful soul

I know that you are something special
To you I'd be always faithful
I want to be what you always needed
Then I hope you'll see the heart in me





Dear God, the only thing I ask of You
Is to hold him when I'm not around, when I'm much too far away
:')



love,
hny

Saturday, March 19, 2011

this i promise you

there's only ONE you in my heart,
yes you, N.
:D


let's grow old together?
:'pp

dear God, if he truly is the one written for me,

"Demi cinta Allah yang ku kejar, kuatkan hatiku untuk bertahan, berikan ku kecerdasan akal untuk sentiasa berfikir tentang kuasaMu, hulurkan pertolonganMu di saat-saat aku hampir tewas, sinarkan nur hidayahMu untuk aku terus di jalanMu. Ya Allah! Aku memohon keampunan kepadaMu."

Namun yg menyatukan dua hati manusia yg asing ini adalah Allah.
:">

p/s: you don't have to be romantic, you don't have to be sweet. you don't have to impress me much. well, you just have to be YOU. that is all i'm asking. get it? :')

much love,
hny

:")

Demi Cinta Allah.
Dia ingin berubah. Dia ingin jadi seperti dahulu. Sentiasa mengingati Allah, sentiasa takut akan azab-Nya, sentiasa taat pada perintahn-Nya, dan sentiasa jaga batas pergaulan. Dia yakin dan percaya, perempuan yang dijaga oleh Allah, pasti tidak akan membenarkan mana-mana tangan lelaki menyentuh dirinya.

Namun, takala dia merasakan dirinya cukup bahagia dengan hidayah Allah, Allah menguji dirinya. Allah menghadirkan dirinya dengan seorang lelaki yang menuntut balasan cinta. Dirinya dimewahkan dengan kata-kata pujian, dengan gurindam rindu dan madah-madah cinta yang sebelum ini tidak pernah meneroka hati dan jiwanya.

Dia percaya cinta dari Allah, tapi dia lupa itu bukan caranya. Dia alpa. Hatinya sudah tidak seperti dahulu. Hatinya dilimpahi rasa rindu si jejaka. Rindu si nafsu yang mengwar-warkan kemanisan cinta manusia. Bukan dia tidak sedar dia sudah berubah, bukan juga dia tidak sedar bahawa ketenangan hati yang pernah dianugerahkan oleh Allah semakin menjauhi. Dia menutup kesedaran itu dengan janji dan kata-kata cinta si jejaka.

Dia sudah jauh dari hidayah Allah. Imannya rapuh, syaitan menari-nari tatkala dia membenarkan tangan rakus si jejaka menyentuh dirinya bersama alunan syahdu janji kekasih. Tempat yang sepatutnya dia jaga, didedahkan. Kononnya yakin si jejaka adalah suaminya.

Tidakkah dia takut dengan dosa atau dengan azab Allah?. Ya, dia sedar tetapi separa sedar. Rasa sayangnya pada jejaka itu mulai melebihi segalanya. Namun, syukur pada Allah, Allah masih sayang padanya. Jejaka itu gagal menawan mahkota dirinya. Saat dirinya berutus cinta, dia masih lagi solat, dia tidak lupa tanggungjawabnya. Namun mungkin solatnya masih tidak sempurna lalu robohlah benteng imannya dipukul ombak nafsu cinta manusia.

Allamdullilah. Allah menurunkan hidayah pada dirinya. Di saat jejaka menyepikan diri seketika, dirinya dilanda rasa berdosa. Mengingati kembali dosa-dosa yang dilakukan, mengalir air mata kekesalan. Disaksikan kegelapan malam, dia bangun untuk bersolat taubat. Menangislah dirinya sepuas-puasnya. Dia memohon petunjuk pada Allah, dia ingin kembali, kembali atas cinta. Demi cinta Allah yang tidak pernah berpaling dari hidupnya dia nekad untuk berubah. Namun hatinya sedikit takut akan janji Allah.

"Wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik dan begitu sebaliknya."

Apa yang patut dia lakukan kini. Dia mula merasakan dia bukan dari kalangan wanita yang baik-baik. Tidak layak untuk sesiapa. Dia menutup pintu hatinya seketika dari cinta manusia yang bernafsu yang mengeruhkan kolam keimanannya yang pasang surut. Sehingga ditakdirkan Allah untuk dirinya bertemu dengan seseorang yang mencintainya kerana Allah.

"Demi cinta Allah yang ku kejar, kuatkan hatiku untuk bertahan, berikan ku kecerdasan akal untuk sentiasa berfikir tentang kuasaMu, hulurkan pertolonganMu di saat-saat aku hampir tewas, sinarkan nur hidayahMu untuk aku terus di jalanMu. Ya Allah! Aku memohon keampunan kepadaMu."

-Artikel iluvislam.com-

Sunday, March 13, 2011

we're not the perfect two.





can't you see that i moved on?
cause i do.
and, i can see that you're doing the same thing too.

i'm happy with what i have now.
really, REALLY.
:)
and i know you felt the same way too.
so don't look back.
:)

i beg for you not to come back.
love,
hny

Saturday, March 12, 2011

from the bottom of my heart



it doesn't matter which road or path we take,
what choices or decisions you and i make.
i don't want us to burn in the truth that lies beneath our heart.
no matter what comes in front or in between us,
i will always love you.

as a friend, or maybe more.

a part-time lover, and a full-time bestfriend.
that's what you are.

i can't promise you anything, but i'll try.
we'll get there.
iloveyou.
:)


hate that i love you,
hny

imaginary :D

buat awak, lelaki, future husband-ku, hihi. :">
kan best kalau aku dapat chance untuk kahwin, now, sekarang. :D
(err, err tak boleh gatal lagi ke hny? =.=')

i always have that fear that one day,
you're going to find out that i'm not as great as you once thought i was.

are you willing to accept the good and bad sides of me?
ARE YOU?

well, any man can be a father,
but it takes someone special to be a dad. :)
 
 
p/s : awak, nanti kita namakan anak kita sumaiyah tau? :D . semoga kita bahagia sampai syurga. :)
 
sorry la weh TERgatal pulak HAHA, but i can't help it, lagu sumaiyah tu best sangat sampai boleh buat aku meremang and menitiskan air mata, LALU membuatkan aku terfikir if kahwin dapat baby girl, aku nak namakan dia sumaiyah. ha noktah. :')
 
 
 
love,
hny

akan sampai masanya

ajal maut ditangan Allah. siapa kita nak halang takdirNya kan? hidup dekat dunia ni ada batasnya, ya. kita hanya mampu merancang.

aku insan hina. aku masih lemah. and aku masih cuba memperbaiki kelemahan diri. :'(

macam mana ni, bulan lima dah nak pergi.

cukup dah iman didada? cukup dah amalan bekalan untuk akhirat?

buat apa mintak dipanjangkan umur kalau hidup pun bergelumang dosa.
kan?

pernah terfikir?

andai takdir aku pergi dulu,
bila aku mati,

ada ke yang datang solatkan jenazah aku?
ada ke yang mengiringi jenazah aku untuk dikebumikan?
ada ke yang sedekahkan al-fatihah, yasin untuk aku?
ada ke yang menziarahi kubur aku nanti?

andai dah takdir aku pergi dulu,
ku pinta, buat kali terakhirnya,
doakan kesejahteraanku disisiNya,
doakan kesejahteraan keluargaku didunia.

moga rahmat dan hidayah Allah, mengiringiku menemaniku.
didunia, mahupun di akhirat.

dari Dia kita datang, dan kepada Dia kita kembali.

love,
hny

Tuesday, March 8, 2011

tinta ditari, memahat memori

ANNUAL DINNER 2010/2011
THEME : BLACK PEARL.
JUNIOR NIGHT.
MARCH 5TH, 2011.
PLACE: DECTAR JE.
=.=



partner saya malam itu, :)

LOSER GILA! =.=
lasttttly, tudung dah tunggang-langgang, bye!
:D

SEMOGA NEXT YEAR PUNYA LAGI WORTH THE RINGGIT!
makanan dia tu yg penting, for atleast.
bukan pudding dia je yeeeeee, hahaha.

Monday, March 7, 2011

end of february air :)

it's already the end,
end of february air.
:)
yeah, and you really need to hear me out now.

i'm not afraid to let you in,
cause i'm a tough girl now.
i'm not afraid to let you see,
the good and bad sides of me.
i'll be sincere.
this is the life, my life.
and i'm gonna show you,
each and every steps of mine,
it's the truth about me.
 
when you love someone,
and they break your heart,
don't give up on love,
have faith,
restart,
just hold on, hold on,
hold on, hold on.

i'm falling for you,
it's true.
you're the best thing i never knew i needed.


i don't know where and what we will end up to, with,
hold on for a little bit more, will you?
:')

love,
hny